Predicció del temps als Països Catalans

Per conèixer l’evolució prevista del temps és important complementar la informació aportada pel mapa de símbols amb el text. Per poder entendre millor la seva redacció es pot consultar el manual d’estil, i per interpretar el mapa de símbols es pot consultar la llegenda.

 

Catalunya

Franja de Ponent: 
entre poc i mig ennuvolat al matí en general, amb núvols abunants tot el dia al Pirineu i Prepirineu. A la tarda augmentarà la nuvolositat arreu pel creixement de nuvolades a punts de muntanya. Al matí s’esperen precipitacions al sector pirinenc, que a la tarda també podran arribar a altres punts, sobretot de muntanya. Seran en forma de xàfec o tempesta entre feble i moderat, localment acompanyat de calamarsa. Temperatures mínimes semblants i màximes lleugerament més altes en general. Vent de component sud fluix.

Andorra: 
molt ennuvolat tot el dia, amb algunes clarianes durant el matí. S’esperen precipitacions de matinada i a partir de mig matí, en forma de xàfec o tempesta. Fins i tot amb algun gra de calamarsa. Temperatures sense canvis. Vent fluix i de direcció variable.

Catalunya Nord:
molt ennuvolat tot el dia, amb ruixats en qualsevol moment, tot i que al matí es concentraran al sector pirinenc. Localment podran anar acompanyats de tempesta. Temperatures estables. Vent de component sud fluix amb cops mdoerats; de tota manera, al matí bufarà tramuntana entre fluixa i moderada al pla.

Illes Balears:
entre poc i mig ennuvolat, tot i que amb el creixement d’algunes nuvolades al nord de l’arxipèlag, que a la tarda podran deixar el cel molt ennuvolat i algnu xàfec o tempesta de caràcter local. Temperatures mínimes semblants o una mica més baixes, i màximes a l’alça. Vent fluix del sud.

País Valencià:
al matí estarà poc ennuvlat. A partir de migdia la nuvolositat augmentarà en general, però sobretot a punts de muntanya, on creixeran nuvolades que podran deixar algun xàfec o tempesta local. Temperatures matinals en lleuger descens, i màximes en moderat ascens. Vent del sud i oest entre fluix i moderat.

Quant a catberlin

Berlín en català. Blog fundat el 2004
Aquesta entrada ha esta publicada en El temps. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.