Fòrum: Els aeroports de Berlín

 Aeroport si o no? El debat polític a Berlín està dominat per un tema: El futur del famos "City Airport" Tempelhof.

Veure video:[@more@]

http://www.tv3.cat/ptv3/tv3Video.jsp?idint=402149

Per a l’arquitecte Norman Foster és "la mare de tots els aeroports"; per als historiadors, un llibre d’història del segle XX encara vigent, i per a molts berlinesos, un símbol múltiple carregat d’un valor sentimental contradictori. Però per al Govern de Berlín sembla que es tracta simplement d’un degoteig de despeses, així que l’aeroport berlinès de Tempelhof té els dies comptats…

…o potser no, el diumenge 27 d’abril els berlinesos votaran si volen o no volen seguir disposant d’un aeroport al vell mig de la ciutat. Com sempre els de dretes CDU (Angela Merkel)  si el volen mantenir i els d’esquerres SPD (Klaus Wowereit) no, es a dir, el volen tancar i convertir el lloc en un parc central i museu.

Aqui trobareu les raons pel si i pel no.

Mentrestant a Catalunya es discuteix sobre la ampliació de l’aeroport del Prat, adjudicació dels slots per la nova terminal i construcció d’una altra pista que potser s’haura de fer a sobre el mar.

A dia d’avui només hi ha quatre vols directes diaris entre Berlín i Barcelona (dos d’Easyjet, un d’Air Berlin i un de Clickair). Si vas a Mallorca tens més posibilitats. La situació a València, sense comentaris, no hi ha vols directes, com tampoc de moment, desde Girona, Reus o Alacant. Haurem d’estar atens amb els plans de Ryanair.

Que opines del possible tancament de l’aeroport de Tempelhof? 

Quin és el teu aeroport preferit?

Són suficients 4 conexions diaries amb Barcelona?

Una ciutat com València no hauria de tenir com a minim un vol diari a totes les capitals importants com Berlin?

Participa-hi!

 

Quant a catberlin

Berlín en català. Blog fundat el 2004
Aquesta entrada ha esta publicada en Fòrums. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.