Fòrum: Quin és el millor barri de la ciutat?

Prenzlauer Berg vol dir criatures. Mares i pares en la trentena, passejant pel Mauer Park i comptant els mesos que falten perquè la família s’incrementi de nou. Quan el rellotge biològic apressa amb el tic-tac tic-tac, perdre’s pels racons d’aquest barri dispara l’instint maternal de qualsevol dona en la dolça plenitud fèrtil. Talment com si d’un altre planeta es tractés, en el qual les dificultats econòmiques i la conciliació de la vida familiar i laboral no són més que llunyans problemes, Prenzlauer Berg és un oasi dels parcs infantils i botigues de joguets que ha fet córrer rius de tinta.[@more@]

Quina és la recepta natalista d’aquest barri ple de mares joves amb vida laboral reeixida? Aquest és el leitmotiv d’un reportatge publicat el gener del 2005 a l’Spiegel i que va descobrir una sorprenent conclusió. Contra el que mostren les ostentoses aparences, aquest encantador barri de l’antic Berlín Est, homologable al Notting Hill londinenc, té una baixíssima taxa de fertilitat, ni més ni menys que d’un fill per mare de mitjana, inferior a la taxa alemanya d’1,37 i a la berlinesa d’1,2. La clau de tanta criaturada és que el barri està habitat per una munió de mares en edat fèrtil incomparable a qualsevol altre veïnat de la ciutat (i del país). Més dones de rellotge biològic activat, més criatures. Senzilla equació que delata que les berlineses, tal com les seves col·legues de l’Europa no escandinava, no estan exemptes d’aquest mal que tan bé coneixem a casa nostra com és: dona que treballa, dona que (probablement) abandona la feina. Un 45% de les universitàries renuncien a la maternitat al país germànic. Cruel estadística que il·lumina l’articulista de l’Spiegel per concloure que si tu, dona, vols tenir fills, no t’eduquis, casa’t aviat i viu en una granja. I després es queixen que Europa envelleixi.

Mar Jiménez / marjimenez_avui@hotmail.com

Text publicat al diari AVUI, pàgina 46. Dilluns, 5 de maig del 2008

————————————-

Fòrum:

– Quina és la millor zona per sortir? i per viure? es pot viure i sortir per la mateixa zona?

– Treballes i vius al mateix districte?

– És fàcil compaginar vida familiar i feina a Berlín?

– Trobes que Berlín és una ciutat segura?

– Costa trobar pis a Berlín?

Participa-hi!

 

Quant a catberlin

Berlín en català. Blog fundat el 2004
Aquesta entrada ha esta publicada en Fòrums. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Fòrum: Quin és el millor barri de la ciutat?

  1. Josep diu:

    Hola, som una parella que aquest proper mes de novembre ens desplaçarem a Berlín per a fer-hi una, potser, molt llarga estada. Us estaríem molt agraïts si ens poguéssiu facilitar informació per a llogar un pis (petit).
    Salutacions des de Sentmenat.

Els comentaris estan tancats.