Aerolínies Menorquines

 Qui ho diu que les cançons de l’estiu no poden anar lligades amb l’actualitat? Enguany en Miquel Mariano, autor del hitVerigut‘ de l’estiu passat, ha preparat un tema que ironitza sobre les aerolínies que treballen a Menorca. Una cançó que enllaça a la perfecció amb la polèmica oberta per Air Berlin i els seus insults a la llengua catalana.

Aquest que ha preparat aquest estiu, ‘Aerolínies menorquines’:

A més la cançó va acompanyada d’un "comunicat de l’empresa" força curiós comentant les declaracions des d’Air Berlin. Us el facilitem a continuació:[@more@]
________________

Davant les declaracions publicades pel director general d’Air Berlin, Joachim Hunold, a l’editorial de la revista Air Berlin Magazin, sobre la negativa de fer servir el català en els comunicats amb els seus passatgers, la direcció d’Aerolínies Menorquines, una nova empresa que s’acaba d’inventar, vol fer públic el següent comunicat:

1. Aerolínies Menorquines subscriu el contingut de la carta enviada pel Govern de les Illes Balears a totes aquelles companyies que operen en els aeroports illencs demanant que es faci servir també el català en les comunicacions amb els seus passatgers.
2. Aerolínies Menorquines no té intenció d’entrar en debats lingüístics però considera una qüestió de sentit comú normalitzar l’ús de la llengua pròpia de les illes, la catalana, en l’àmbit aeroportuari.
 
Aerolínies Menorquines vol aprofitar l’avinentesa per recordar els avantatges que comporta viatjar amb aquesta nova companyia:
· Les hostesses i els pilots sempre reben als passatgers dalt de l’escala, donen dues besades, a les dones rams de flors, i el "bon dia" en menorquí.
· Promou la gastronomia del país oferint un deliciós càtering a base de xocolata, ensaïmada, panets de sobrassada i carquinyols des Mercadal. Finalment, per pair bé, també un gotet de gin amb llimonada.
· Ofereix preus assequibles i descomptes del 100% a tots els residents de les Illes Balears.
· Es compromet a no perdre mai els equipatges i a enlairar els seus avions amb puntualitat britànica.
· En definitiva, Aerolínies Menorquines és una companyia modesta però que vetlla perquè els passatgers tinguin un vol el més agradable i musical possible.

www.directe.cat

Quant a catberlin

Berlín en català. Blog fundat el 2004
Aquesta entrada ha esta publicada en Videos. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.