3r cicle de cinema Català

Imatge 

El regal de les llengües (Das Geschenk der Sprachen) 

Dilluns, 3 novembre, 19:30h (institut cervantes)

Documental, D 2003, 53 Min, Dir: Pierre-Olivier François, Christian Popp, Versió original en alemany i català

Sinopsi:
Coproducció de TV3 i WDR/ARTE. "El regal de les llengües" una pel·lícula que vol marcar un camí cap a una Europa rica lingüísticament i culturalment. Són els bilingües un cas especial? Tenen el mateix cervell i fan la mateixa vida que els monolingüistes? Quina diferència hi ha entre qui ha après més d’una llengua des del bressol gràcies a una família bilingüe, i qui s’hi ha vist obligat com a immigrant? Quina diferència hi ha entre bilingüisme i biculturalitat?[@more@] "El regal de les llengües" és un documental que ensenya i explica què és exactament el bilingüisme a través d’un viatge que fan els autors, com si fossin dos aventurers, a la recerca de respostes concretes a les seves preguntes. El Tirol sud, Catalunya, Alemanya, França i l’Àfrica són els països que condueixen aquest documental. S’estén per tots els casos de bilingüisme a través de la història: a la família, amb els amics, en regions i estats bilingües, a les escoles, al F. C. Barcelona, a l’ONU. Els autors, Pierre-Olivier FranÇois i Christian Popp, tots dos bilingües, l’un alemany-francès i l’altre alemany-romanès, es consideren ponts entre les comunitats lingüístiques i volen saber la millor manera de viure bé essent bilingües. La pel·lícula representa una nova experiència per a tothom, fins i tot per als qui diàriament tracten el tema del bilingüisme.

Fitxa tècnica i artística:

Títol original: Das Geschenk der Sprachen
Any: 2003
Nacionalitat: Alemanya
Durada: 53 minuts
Direcció: Pierre-Olivier FranÇois i Christian Popp
Producció: Martina Haubrich, Anuschka Seifert (Una producció de Paral·lel 40 i de LOOKS)
Guió: Pierre-Olivier FranÇois i Christian Popp
Fotografia: Carles Mestres
Composició musical: J. Peter Schwalm
So: Amanda Villavieja Garcia

Imatge

Quant a catberlin

Berlín en català. Blog fundat el 2004
Aquesta entrada ha esta publicada en Cinema. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.