El català Ignasi Blanch restaura la seva pintada al Mur de Berlín

El mural d'Ignasi Blanch a Berlín.
El mural d’Ignasi Blanch a Berlín. /

L’il·lustrador català Ignasi Blanch forma part de la nòmina d’artistes que participen en la restauració de pintades sobre el Mur de Berlín en motiu del vintè aniversari de la caiguda d’aquesta divisió entre el sector oriental i els occidentals de la capital alemanya. [@more@]

Ignasi Blanch, col·laborador de l’AVUI en temes de llibre il·lustrat, és a Berlín des de dimarts i fins al 5 d’agost i serà l’únic artista de l’Estat espanyol que participarà en la restauració de la part del Mur que s’ha conservat després de la seva caiguda. Blanch repinta el seu mural Parlo d’amor, una pintura en tons grisos, ocres i negres. El mural mostra tres rostres que representen l’amor i les experiències de l’artista a Berlín, on treballava en impressió litogràfica quan va es va produir la caiguda del Mur.

El 9 de novembre es commemorarà el vintè aniversari de la històrica ruptura del teló d’acer alemany. La capital alemanya va preservar un tram del Mur i el va oferir a artistes de tot el món per donar contingut a l’East Side Gallery que es va inaugurar el 28 de setembre de 1990 i que ara està en procés de restauració.

www.avui.cat

Quant a catberlin

Berlín en català. Blog fundat el 2004
Aquesta entrada ha esta publicada en Art i exposicions. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.