‘Vint anys de llibertat’, un vídeo per recordar la caiguda del mur de Berlín

 

El 9 de novembre es compleixen vint anys de la caiguda del mur de Berlín, una data que marca l’inici de la reunificació Alemanya i que Europa celebra també com la de la fi de la divisió entre l’est i l’oest del continent. Un vídeo reconstrueix aquells esdeveniments a partir de la història d’un nen nascut el 9 de novembre de 1989 a Berlín.[@more@]

La caiguda del mur de Berlín és el símbol de l’Europa unida, el del naixement d’una nova llibertat. I aquests vint anys de llibertat és el que reivindica un vídeo que ha publicat la Comissió Europea i que es pot veure amb subtítols en català al canal YouTube de la Representació a Barcelona. El vídeo recorda la divisió d’Europa en dos blocs sorgida del final de la 2a Guerra Mundial, i situa la caiguda del mur de Berlín com l’esdeveniment que marcaria l’inici del retrobament d’aquestes dues Europes. La filmació combina imatges de l’època amb la narració ficcionada de la història d’un nen nascut el mateix dia de la caiguda del mur i que el 9 de novembre d’aquest 2009 complirà 20 anys.

Quant a catberlin

Berlín en català. Blog fundat el 2004
Aquesta entrada ha esta publicada en Videos. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.