Air Berlin deixa veure la ideologia de la seva direcció

Álvaro Middelmann Blome

Com a última dada a aportar sobre l’afer, i sens dubte rellevant per a entendre l’afer, cal situar les coordenades ideològiques de qui comanda Air Berlin:

[…] l’any 2000, quan el partit neonazi d’Àustria liderat per Jörg Häider va experimentar un ascens electoral i la UE va amenaçar d’aïllar el país, Álvaro Middelmann Blome va escriure un article damunt el paperot fatxa d’El (In)Mundo protestant contra la intenció de la Unió Europea d’aïllar els neonazis austríacs.  (Font)

[@more@]

——————————————— 

Sembla que la proximitat entre la cultura alemanya i la catalana no és suficient per a evitar aquest tipus de situacions que són bàsicament fruit de la incultura: ni les fires internacionals ( ), ni els reportatges televisius de prestigi (El prestigiós canal Arte elabora una nit temàtica sobre la cultura catalana coincidint amb Frankfurt) ni les traduccions literàries (Una trentena d’obres d’autors catalans traduïdes aquest any a l’alemany)….

Cal dir que la situació de la companyia no és clara ja que s’especula que la companyia de baix cost Ryanair o el gran conglomerat que formen Air France-KLM estarien interessades a agafar el control accionarial de l’aerolínia. Donat l’estil que gasten ja aniria bé que se la quedés Ryanair, ja que aquesta companyia irlandesa garantiria el respecte que com a poble i com a clients ens mereixem (www.ryanair.com/site/CA/).

Com a última dada a aportar sobre l’afer, i sens dubte rellevant per a entendre l’afer, cal situar les coordenades ideològiques que qui comanda Air Berlin:

[…] l’any 2000, quan el partit neonazi d’Àustria liderat per Jörg Häider va experimentar un ascens electoral i la UE va amenaçar d’aïllar el país, Álvaro Middelmann Blome va escriure un article damunt el paperot fatxa d’El (In)Mundo protestant contra la intenció de la Unió Europea d’aïllar els neonazis austríacs. (Font)

Potser sí que, com es diu en algun dels comentaris que estan apareixent en els blocs, ens hi haurem d’adreçar amb un Heil, Hunold!

Vegem què es va dient:

Des de la iniciativa criteri expressen el següent:

[…] El directiu Middelmann declarava que l’objectiu d’AirBerlin és garantir la llengua comuna de tots els espanyols. El tal Middelmann és tot un polític! Des d’ara les companyies aèries tenen un nou objectiu: garantir llengües més que garantides arreu del món. Aquest potser és un dels nous reptes d’allò que anomenen Responsabilitat Social Corporativa! Quin tip de riure!

El problema del gran Middelmann és que fa anys que viu a Mallorca i s’ha vist incapaç d’aprendre una mica de català. Quan veu que la societat en la que viu usa una llengua que ell no coneix, creu que el problema no és seu, és de la societat que li imposa una llengua menor. És fort que algú que representa que ha de ser llest i intel·ligent per dirigir una organització complexa com deu ser AirBerlin, es trobi impedit intel·lectualment per deixar de ser un incapacitat lingüístic. […]

Veure nota sencera: http://www.e-criteri.cat/index.cfm?plana=comentaris.cfm?id=73

 

Text complet: http://responsabilitatglobal.blogspot.com/2008/06/air-berlin-deixa-veure-la-ideologia-de.html

Quant a catberlin

Berlín en català. Blog fundat el 2004
Aquesta entrada ha esta publicada en Aeroport. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.