L’IEC considera que amb el seu menyspreu al català Air Berlín “viola drets humans i civils”

  
L’equip de govern de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) considera que les declaracions del president de la companyia Air Berlin, Joachim Hunold, en què feia escarni de la llengua catalana “violen els drets humans i civils dels catalans”

[@more@]

L’equip de govern de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) considera que les declaracions del president de la companyia Air Berlin, Joachim Hunold, en què feia escarni de la llengua catalana “violen els drets humans i civils dels catalans”. L’IEC es va sumar ahir a les crítiques que ha aixecat l’editorial del magazín de la companyia aèria, on, entre altres perles, el president escriu que el català és “difícil de pronunciar” i que “està a punt de fer desaparèixer el castellà” a les Illes.

Com a acadèmia de les ciències i les humanitats, l’IEC va rebutjar enèrgicament el posicionament de l’empresa aèria per “discriminatori” i va recordar-li que el català és una llengua reconeguda oficialment a Andorra, les Illes Balears, Catalunya, el País Valencià, Sardenya i el Rosselló.

Divendres ja van reaccionar l’Obra Cultural Balerar (OCB), que prepara una campanya d’enviament de cartes a Hunold demanant-li respecte per la llengua, i la Plataforma per la Llengua, a més de demanar una rectificació, proposa fer boicot a Air Berlin. I dissabte ho va fer des del món polític el delegat de la Generalitat de Catalunya a Alemanya, Martí Estruch, que va enviar una carta oberta al president d’Air Berlin per animar-los a “fer servir la llengua pròpia de Catalunya” i a “respectar la forma catalana de pobles i ciutats”, amb l’argument que “hi tenen més a guanyar que a perdre”.

Vídeo denunciat per un portal vinculat a UPyD
Per la seva banda, el portal Libertad Ciudadan@s, vinculat a UPyD, ha denunciat davant les autoritats l’existència d’un vídeo disponible a YouTube en el que es vincula Air Berlin amb l’explosió en ple vol d’un avió militar alemany. El mateix portal considera que Air Berlin "és víctima d’una campanya ultranacionalista per no introduir el català en la revista dels seus vols".

www.avui.cat

———————————————————————

Quant a catberlin

Berlín en català. Blog fundat el 2004
Aquesta entrada ha esta publicada en Aeroport. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.